La renovació de l'ensenyament de la retòrica en la Universitat de València en 1552 i 1553 - Grau Codina, Ferran (Studia philologica valentina, 2012)
Entre 1552 i 1553 es van publicar a València les Institutiones Oratoriae de Pere Joan Nunyes, les Tabulae Cassandri d’Andreu Sempere i l’Epitome troporum ac schematum de Iohannes Susen-brotus, amb el nom del desconegut Franciscus Galesius. Els dos primers tractats són manuals utilitzats en la renovació de l’ensenyament de la retòrica que venien a substituir el Breuis in Erasmi copiam epitome publicat per Francesc Deci. S’examinen en aquest article les característiques d’aquestes obres i els canvis que això comportà en la càtedra d’oratòria a la Universitat de València.