La dispositio: el llibre segon dels Institutionum Rhetoricarum libri tres (1554) de Frederic Furió Ceriol - Grau Codina, Ferran (Studia philologica valentina, 2011)
En aquest treball s’estudia l’estructura i originalitat del llibre segons dels Institutionum Rhetoricarum libri tres (1554) de Frederic Furió Ceriol, dedicat a la dispositio. Furió aborda el seu estudi centrant-se en primer lloc en la dispositio dels arguments, que divideix en tres parts: (1) la col·locació de la qüestió, que es correspon amb les tradicionals parts del discurs; (2) la col·locació segons la força o debilitat de cada argument, i (3) l’amplificació. En segon lloc tracta Furió la dispositio de les figures, que són comparades amb el seu tractament al llibre primer. Finalment, s’estudia l’ús dels exemples emprats per Furió trets de la vida quotidiana.