Acusilau d' Argos i els primers mitògrafs: entre oralitat i esriptura - Pàmias i Massana, Jordi (2008)
Diffusion of alphabetic writing had long-lasting effects on the construction and transmission of memory in Greece, as fragments from Hecataeus of Miletus or Pherecydes of Athens show. Yet conceptions of literacy in early mythographers are rather problematic, as Acusilaus’ test. 1 suggests, which encourages understanding the relationship between orality and literacy in non-developmental terms.
La difusió de l’escriptura alfabètica tingué efectes duradors sobre les maneres de capitalitzar la memòria col·lectiva a Grècia, com ho demostren els fragments conservats d’Hecateu de Milet o de Ferecides d’Atenes. Les concepcions sobre l’escriptura dels primers mitògrafs, però, són força problemàtiques, tal com ho suggereix el testimoni 1 d’Acusilau d’Argos, cosa que desaconsella d’observar les relacions entre oralitat i escriptura en una perspectiva evolutiva.
Keywords: Acusilao de Argos; Mitología griega