Les genealogies de Ferecides d'Atenes: entre raó i mite - Pàmias i Massana, Jordi (Faventia, 2006)
Un factor rellevant en el desenvolupament de la raó historiogràfica és la configuració genealògica de les obres dels primers logògrafs. Amb les full genealogiesque connecten l’spatium mythicum amb el passat més immediat, Ferecides d’Atenes sembla dur a terme un pas endavant respecte dels Catàlegshesiòdics o d’Acusilau d’Argos. Però amb l’emergència de la nova historiografia, i l’interès per l’spatium historicum, les genealogies de Ferecides queden relegades a la tradició mitogràfica.