Les genealogies de Ferecides d'Atenes: entre raó i mite - Pàmias i Massana, Jordi (2006)
Un factor rellevant en el desenvolupament de la raó historiogràfica és la configuració genealògica de les obres dels primers logògrafs. Amb les full genealogiesque connecten l’spatium mythicum amb el passat més immediat, Ferecides d’Atenes sembla dur a terme un pas endavant respecte dels Catàlegshesiòdics o d’Acusilau d’Argos. Però amb l’emergència de la nova historiografia, i l’interès per l’spatium historicum, les genealogies de Ferecides queden relegades a la tradició mitogràfica.
The genealogical form used by early Greek logographoiplays a major role in the development of historiographic reason. By tracing ‘full genealogies’ that link the spatium mythicumto the immediate past, Pherecydes of Athens seems to take a step forward, compared to the Hesiodic Katalogoi or Acusilaus. However, subsequent historiography, with its interest in the spatium historicum, relegates Pherecidean genealogies to the mythographic tradition.
Keywords: Mitología griega; Genealogía