Sobre el fragment dels "Catasterismes" d'Eratòstenes del manuscrit "Parisinus Graecus" 1310: el nom dels planetes Saturn i Júpiter - Pàmias i Massana, Jordi (Faventia, 1998)
El ms. Parisinus Graecus 1310 inclou un breu fragment de l’Epítom dels Catasterismes, obra atribuïda a Eratòstenes. A banda d’alguna variant respecte del textus receptus, presenta un capítol (43) del tot reelaborat, en què l’excepcional irregularitat de l’Epítom dels Catasterismes, pel que fa a les correspondències divines dels dos primers planetes de la nòmina de cinc, ha estat corregida per tal d’adequar els noms dels planetes ΦαÝνων i ΦαÛ©ων a Saturn i a Júpiter respectivament.