Bosch en portada: de la pintura al món de l’edició - Alcoy, Rosa (2016)
The magnetic power of Hieronymus Bosch’s work is not unnoticed in the publishing world. Beyond the almost essential image of his creations on the book covers of specific bibliography focused on the master or his immediate environment, his paintings have been used by a large number of publishing houses. The latter use the work of the master for their publications, of different content, to take advantage of the fascination that they cause. In order to create seductive claims on the readerand to offer a relevant picture for the publication, fragments of his creations — mostly the best known — have been selected or reworkings of some specific but recognizable motifs have been made.
El poder magnètic i atraient de l’obra de Hieronymus Bosch no passa desapercebut en el món de l’edició. Més enllà de la bibliografia específica generada sobre el mestre o el seu entorn immediat, per tant, més enllà dels treballs centrats en la seva obra i que aboquen a una quasi obligada selecció dels motius de coberta dins del seu catàleg, la seva pintura ha estat utilitzada per nombroses editorials que han optat per aprofitar, en publicacions de contingut molt variat, la inquietant fascinació que aquesta suscita. S’han seleccionat fragments de les seves creacions —sovint les més conegudes— o bé s’han fet reelaboracions de certs motius específics, però que podem reconèixer fàcilment, amb la idea tant de crear reclams seductors per al lector com d’oferir una imatge pertinent per a les publicacions.
Keywords: Bosch, Hieronymus, -- ca. 1450-1516; Pintura