Sobre la vida y las ideas de un cortesano renacentista: Luis Milán (1507?-1559) - Escartí, Vicent Josep, 1964- (2011)
El present treball dóna a conéixer dades desconegudes sobre la vida de Lluís del Milà i Eixarch aporta la data exacta de la seua mort, que fins ara s’havia fixat erròniament. Per altra anda, la producció literària de Milà –o Milán– és vista com un programa educatiu per a noblesa valenciana, que abandonava en aquells anys els models medievals i ’arrecerava a la cort dels ducs de Calàbria, virreis del regne de València
This article reveals unknown details about the life of Lluís del Milà I Eixarch and provides the exact date of his death (not known until now). Moreover, the literary production of Milà –or Milán– is analyzed as an educational program for the Valencian obility, who were in the process of adopting, at that time, the new Renaissance tiquette odels of the court of the Dukes of Calabria, viceroys of the kingdom of Valencia.
Keywords: Milán, Luis de, -- ca. 1507-ca. 1559; Biografía; Corte y cortesanos