Així com plom en esguart de fin de aur: procediments traductològics de Jaume Conesa - Perujo Melgar, Joan M.; Fortuño Llorens, Santiago; Martínez Romero, Tomàs, 1961- (Castelló de la Plana: Universitat Jaume I, Servei de Comunicació i Publicacions, 1999)
Anàlisi d’alguns procediments emprats per Jaume Conesa, protonotari del rei Pere el Cerimoniós, en les Històries troianes, traducció catalana (1367-1374) de la Historia destructionis Troiae (1287) de Guido delle Colonne. Estudi de les consideracions del traductor en el prefaci que precedeix la traducció, com també de les omissions, d’alguns dels errors més significatius i dels trets que caracteritzen la versió (ús de llatinismes, parelles de sinònims, verb in fondo, etc.).
Keywords: Traducción